Kultur & Nöje.

2017-03-31 12:00
Beatrice Westberg, butiksansvarig.
Beatrice Westberg, butiksansvarig.

Nu öppnar ETC bokcafé på söder

Nästa vecka är det premiär för ETC Bokcafé på St. Paulsgatan 14 i Stockholm. Men vad är ETC Bokcafé för något egentligen och varför har det dragits igång? ETC Stockholm frågade Beatrice Westberg som är butiksansvarig.

– Tanken är att det ska bli en given och radikal mötesplats för alla ETC-anhängare i huvudstaden. Det här är det första kaféet av flera stycken – vi siktar på att starta ETC bokcafé i varje stad där vi också finns som lokaltidning.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Vad kommer man att kunna handla?

– Dels kan man köpa fika och ETC:s direktimporterade ekologiska kaffe som rostas på plats i kafeét. Det blir en systerbutik till den butik som redan finns i ETC Solpark i Katrineholm, så allt som finns att köpa där ska finnas här med. Tomatplantor och färska tomater från ETC  Tomat kommer också finnas till samma priser som i vanliga mataffärer, men odlade med kärlek och väldigt kort resväg. Och självklart också en massa böcker!

Hur fungerar det att hyra arbetsplats?

– Det går att hyra mötesrum per dag eller timma. Då sitter man bakom stängda glasdörrar och kan prata ostört. Det går också bra att boka lokalen kvällstid för att hålla workshopar och författarträffar och andra möten.