Kultur & Nöje.

2016-09-23 12:05
  • Babak Azarmi och sångerskan ­Cherrie på Kista torg. Azarmi funderar på att flytta RMH-kontoret hit: "Det här är framtiden. Det är här vi måste vara och verka, innan det gentrifieras helt." Bild: Gustav Gelin
    Babak Azarmi och sångerskan ­Cherrie på Kista torg. Azarmi funderar på att flytta RMH-kontoret hit: "Det här är framtiden. Det är här vi måste vara och verka, innan det gentrifieras helt."
  • Efter fjolårets stora fest på Trädgården upprepas nu RMH Blockparty med en ännu större fest på Nobelberget. Bild: Gustav Gelin
    Efter fjolårets stora fest på Trädgården upprepas nu RMH Blockparty med en ännu större fest på Nobelberget.

Kompromisslöst kollektiv firar succé med blockparty

Managementbolaget Respect My Hustle har ett enormt framgångsrikt år bakom sig. På lördag firas det av Silvana Imam, Erik Lundin, Cherrie, Dida, Adam Tensta och de övriga med jättefesten RMH Blockparty 02 på Nobelberget.

"Vi kommer att skapa en musikal. Vi vill skapa Sveriges bästa show", säger RMH-chefen Babak Azarmi. 

Det är en av sommarens sista ljumma kvällar när ETC Stockholm träffar Babak Azarmi och sångerskan Cherrie på Kista torg, där hypermoderna skyskrapor möter miljonprogramshusen kring Järva. Babak avslöjar att de funderar på att flytta RMH-kontoret hit till Kista. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


– Det är en tanke som vi leker med. Vi har precis sagt upp vårt kontor i stan och vi vill flytta hit. Det här är framtiden. Det är här vi måste vara och verka, innan det gentrifieras helt. Kista är det närmaste man kan komma till hur en metropolitisk storstad ser ut i dag. Du har allt här: forskningslabb, universitetet, stora företag, och orten. Det är så här det ser ut, det här är mitt Sverige. Den här blandningen, kolla bara på folket här omkring. Det kallas förort, men det är stan, rakt av. Det tar bara 13 minuter med tunnelbanan från Centralen, säger Babak. 

Han börjar prata om allt från stadsplanering och forskning till kläder och det nya stipendiet som RMH just har gått ut med att de ska instifta. Det ska gå till unga talanger inom mode, musik, företagande och innovationer och ska börja delas ut nästa år. 

Musiken är grunden

Babak Azarmi, och RMH som helhet, vill väldigt mycket mer än att bara släppa skivor. Men det är ändå musiken som fortfarande är grunden för verksamheten. 

Musiken har satt namnet RMH på folks läppar. Och med bolaget som plattform har artister som Silvana Imam, Erik Lundin, Cherrie, Dida och Adam Tensta kunnat nå enorma framgångar. Det senaste året har de toppat listor, sålt guld, fyllt varenda lokal och festivalscen i landet, hyllats av medier och vunnit en drös tunga priser. Musiken är grunden som får dem att nå ut och skapar möjligheterna för att göra allt det där andra. 

– Ja, musiken är faktiskt ett av få medier i dag som man kan använda för att förändra någonting på riktigt, menar Cherrie. 

När hon för ett år sedan släppte debutsingeln ”Tabanja” slog den ner som en bomb. SVD-ledarskribenter använde den som slagträ i debatten kring förortsvåldet, samtidigt som Cherrie fick två Grammisnomineringar. Och när debutalbumet ”Sherihan” kom i våras väntade ännu fler hyllningar. Nu berättar Babak att Cherrie ska vara support åt amerikanska r’n’b-stjärnan Jhené Aiko i Los Angeles senare i höst. 

– Det känns helt sjukt att åka till LA och spela! Och vi ska till Kina på turné i oktober. Hela det här året har hänt så snabbt att det är svårt att känna efter ordentligt. Det är fett, men det viktigaste för mig är att få göra detta utan att kompromissa med min konst. Att jag fortfarande gör musik som till 100 procent bara har min sanning i sig. Och som är på svenska, men att ändå kunna ta det ut till hela världen, säger Cherrie.  

Hon menar att musiken är ett universellt språk. 

– Många gånger när folk från utlandet har hört min musik så har de fattat känslan ändå. Det är det som är så fett med musik. Vi lyssnar på fransk hiphop här. Vi lyssnar på dancehall och fattar inte någonting. Vi lyssnar på afrobeat, och förstår inte. Men det går ändå. Det var samma grej när Stormzy var med på min låt. Han fattade energin direkt, säger Cherrie. 

Läs vidare på nästa sida: Många berörda av texterna

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Fakta

RMH står för Respect My Hustle och är ett managementbolag och skivbolag som startades 2005 av Babak Azarmi. 

I dag har de följande artister i sitt stall: Silvana Imam, Erik Lundin, Adam Tensta, Michel Dida, Cherrie, Nebay Meles och Leslie Tay. 

I våras fick de tillsammans 13 stycken Grammisnomineringar. De vann fyra. Silvana Imam för årets artist, Erik Lundin för årets texförfattare och hiphop/soul, samt Nisj för årets producent. Dessutom vann de två P3 Guld, Erik Lundin för hiphop/soul och Silvana Imam för livepriset Guldmicken. 

På lördags hålls RMH Blockparty 02 på Nobelberget i Sickla med alla bolagets artister samt Tu5en och Yasin Byn på scen.