Kultur & Nöje.

2017-04-13 12:00

Ingenmansgata

Ingenmansgata är en utställning på Lava Bibliotek & Verkstad på Kulturhuset som pågår från den 8 till 23 april. Kausar Abdullahi, 18 år, och Hafsa Abdullahi, 20 år, uppväxta i Tensta berättar i fotografier, poesi och texter om drömmar, mål, segregation, islamofobi och utanförskap.

Såhär skriver Kausar och Hafsa själva om utställningen: 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


”Vi har likt många andra ungdomar växt upp i förorten och det har influerat oss som personer, allt ifrån sättet vi talar på till våra värderingar och mål i livet. Därmed vill vi visuellt berätta om platsen vi växt upp i som för oss är så välbekant och som vi älskar men som andra är rädda för.

Platser är i grund och botten inte mer än betong och utrymme men vi skulle vilja påstå att platsen vi bor på formar oss som människor och är en del av oss själva. Vi vill genom vår utställning åstadkomma vår egen autentiska återspegling av förorten. 

Titeln Ingenmansgata syftar på att Tensta inte tillhör någon enskild grupp att definiera, det är ingens plats. Alla som bor här har rätt till sin egen bild och upplevelse men det är oftast bara en version som hörs. En annan tolkning är att de flesta här upplever att ingen i resten av staden bryr sig om vad som händer här, att makten inte tillhör någon och att ingen makthavare därför tar ansvar för platsen.”