Kultur & Nöje.

2017-12-29 12:00

Här kan du fira nyår!

Nyårsafton kan firas hemma med nära och kära, eller ute på lokal med storslagen fest. Här är några av de bästa alternativen för att fira in 2018 i Stockholm.

Vill du festa hemma, men ändå se fyrverkerier över staden så rekommenderas klassiska utkiksplatser som Skinnarviksberget, Skeppsbron, Fjällgatan eller Henriksdalsberget.

Gott nytt år!

 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Prenumerera digitalt

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast 26 september så får du en hel månad för bara 39 kronor. Avsluta när du vill.

Prenumerera på papper

Från

327 kr

Beställ här!

Få tidningen både på papper och digitalt. Betala per månad.

Kvarnen

Södermalmsklassikern Kvarnen har på senare år gått mer och mer från ölhall till finare krog. På årets sista kväll ordnas det flott nyårssupé med fyra rätter för 745 kronor, plus vinpaket. Vegetarianer gör sig icke besvär, så länge de inte äter fisk.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Södra Teatern

Den kanske bästa utsikten i hela stan erbjuds uppifrån Katarinaberget där Södran ordnar skaldjursbonanza i lyxigaste stil. Priserna är därefter, 1 695 kronor för sena sittningen (från 20.00), 1 495 för den tidigare (från 17.00). Tre hundralappar billigare för den som inte vill äta djur. Och om man bara vill gå på nyårsfesten från 21-tiden får man pynta upp en femhundring för att på tre olika dansgolv uppleva ”djävulskap och dekandens i hela huset”.

Inne på Södra Bar kör smått legendariska indiepopklubben Baba Sonic med dj:er Nicole Sabouné, Christian Berg (Kite), Ebba Wachtmeister & Annelie Enström samt residenterna Christian Lilja & Peter Lavfors. Uppe i Champagnebaren spelar Charlotte Norman och Harriet Ramato allt från hiphop till house och hits, och på Mosebacke-golvet huserar hiphop-räven Pecut. Öppet till 04.00.

Debaser

När många andra nyårsfester kostar en mindre förmögenhet står Debaser för lite rimlighet åtminstone. Inträdet på den anrika rockklubben ligger på i sammanhanget blygsamma 295 kronor och de bjuder på en av sina populäraste klubbar under nyårsnatten i form av Demokratiskt Dansgolv, där två DJ-lag tävlar med dansgolvet som domare. Kvällens lag är de gamla indierävarna i Indiepopulisterna som utlovar såväl skämskuddar som r&b-godingar i rockärmen. På andra sidan står Anders Borgs Samvete med Tom Jerry Boman, Vision-Josef och Festivalpodden-Carro som lovar black out och hästdans helt utan samvete.

Den som vill kan inleda kvällen med middag vägg i vägg på Calexicos, där det erbjuds alternativ för såväl fiskätare som vegetarianer.

Laika

Hornhuset tar över Hornstull med en riktig brakfest. Här skippar man de lyxiga hummermiddagarna men satsar desto mer på dans och röj till några av stans bästa hiphop- och party-dj:er.

Alla tre våningarna är öppna mellan klockan 21 och 03. Taro, Myggan, Mange Schmidt och Tilde Fröling står i DJ-båset för att Hornstullsåret ska avslutas på bästa sätt. Även här är inträdet synnerligen humant, bara 200 kronor!

Rival

Hotellet vid Mariatorget är ett av få ställen där det faktiskt inte kostar en krona för att få att komma in på nyårskalas. Redan från klockan 13 på nyårsafton håller cocktailbaren öppet med champagne, ostron och allt annat som hör festligheter till. Från klockan 21 tar Daniel Hånberg Alonso över DJ-båset med extravaganta 80-talshits för hela slanten fram till 02.00.

Skansen

Stockholms mest anrika nyårsfirande hålls naturligtvis på Skansen, och direktsänds även i SVT. Kattis Ahlström leder programmet och Krister Henriksson har i år fått äran att läsa Tennysons dikt ”Nyårsklockan” vid tolvslaget. Musikalisk underhållning från bland andra Abba-kören The Choir, Kamferdrops, Linda Pira, Eric Gadd och Edda Magnason.