Kultur & Nöje.

2017-11-24 08:00
  • Ulf Karl Olov Nilsson. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
    Ulf Karl Olov Nilsson.
  • Jenny Tunedal. Bild: Claudio Bresciani/TT
    Jenny Tunedal.
  • Arne Dahl. Bild: Henrik Montgomery/TT
    Arne Dahl.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Samtal

Under rubriken ”Vem är det som skriver?” samtalar författarna Arne Dahl och Jenny Tunedal med psykologen, psykoanalytikern och författaren UKON (Ulf Karl Olov Nilsson) om fiktionens förvandlingskonster, lånade fraser, tagna namn och vad som är en egen röst. En del av Kulturhuset Stadsteaterns ”På djupet”-serie.

När: Onsdag 29 november, kl 19.30

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.

Pris: 100–130 kronor.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Konsert

Internationellt hyllade Göteborgsbandet Makthaverskan är aktuella med sitt tredje album, kärnfullt betitlat ”III”. Nu kommer de till huvudstaden för att bjuda Debaser-publiken på svindlande indierock i rakt nedstigande led från Broder Daniel och Joy Division. Förband: Svart Katt. Dj: Tom Jerry Boman.

När: Lördag 25 november, kl 20.

Var: Debaser, Hornstulls strand 4.

Pris: 150 kronor.

Utställning

”En för alla, alla för vem?” är namnet på Mångkulturellt centrums nya basutställning i samband med att MKC firar 30 år. Utställningen lyfter frågor om demokrati, makt och migration. Bland de medverkande konstnärerna finns Hop Louie, Dart, Klister Peter, Nachla Libre, Max Gustafson och Nabila Abdul Fattah. Invigning på lördag med tal av bland andra Hanin Shakrah, Fatemeh Khavari och Edda Magna. Programmet leds av Alexandra Pascalidou och DJ Salla.

När: Lördag 25 november, kl 17–22.

Var: Mångkulturellt Centrum, Värdshusvägen 7, Fittja.

Pris: Fri entré.

Konsert

Philadelphia-bandet The War On Drugs har med sina fyra album nått enorma framgångar världen över. Med sin smäktande, välpolerade rockmusik som för tankarna lika mycket bakåt i musikhistorien som till ett alldeles eget uttryck har de hyllats unisont av kritikerkåren. På måndag kommer de till Stockholm för en spelning på Annexet.

När: Måndag 27 november, kl 19.

Var: Annexet, Globentorget.

Pris: 395 kronor.

Föreställning

Ortens bästa poet är ett nationellt förortsmästerskap i poesi. För att kunna genomföra årets finaltävling krävs ekonomiska resurser och parallellt med en crowdfunding-kampanj sätter arrangören Förenade förorter nu upp föreställningen ”Ortens bästa poet – vår historia” med tidigare års guld- och silvermedaljörer samt några av poeterna bakom organisationen (som Daniel Boyacioglu och Saman Sokhanran). Poesin varvas med berättelsen om den kulturrevolution som rörelsen utgör.

När: 28 och 29 november, kl 19.00.

Var: Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Pris: 100 kronor.