Kultur & Nöje.

2017-11-10 08:00
Weeping Willows.  Bild: Maria Annas
Weeping Willows.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Stockholmsbandet Weeping Willows ger en konsert som verkligen förtjänar att kallas unik. Helt akustiskt, i totalt mörker och utan elektricitet, spelar de i Katarina kyrka för att lämna minsta möjliga miljöavtryck. Konserten går under namnet ”Songs without a trace” för att uppmärksamma hållbarhetsfrågor och klimatpåverkan.

När: Torsdag 16 november, kl 19.

Var: Katarina kyrka, Högbergsgatan 13.

Pris: Fribiljetter bokas via: https://songswithoutatrace.confetti.events

På samma länk liveströmmas även konserten till alla som inte får plats, förutsatt att man har släckt ner hemma.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Konsert

Taksim Trio från Istanbul gästar Musikaliska på Nybrokajen.

Bandets musik beskrivs som ”en hypnotisk blandning av traditionell musik, ambient, jazz och modern kammarmusik” och bland bandmedlemmarna återfinns några av Turkiets främsta manliga instrumentalister.

När: Fredag 10 november, kl 20.

Var: Nybrokajen 11. .

Pris: 210–345 kr.

Samtal

Under rubriken ”Kan man skratta bort rasism?” arrangerar Goethe-institutet ett samtal om hur arbetet mot högerextremismen kan se ut och förnyas. Medverkande från bland annat tyska antirasistiska organisationen Exit Deutschland, samt Jonathan Leman (Expo), Johan Nordqvist (Juridikfronten) och Nathalie Söderberg (Tillsammansskapet). Moderator: Lisa Pelling (Arena Idé).

När: Fredag 10 november, kl 18.30–20.

Var: Goethe-institut, Bryggargatan 12A.

Pris: Fri entré, föranmälan till anmalan@stockholm.goethe.org.

Konst

I anslutning till Marianne Lindberg De Geers utställning ”Full speed ahead” visar Färgfabriken Leyla Assaf-Tengroths filmer ”Vår gud är en kvinna” (från 1985) och ”Kvinnornas ö” (2013). Första filmen berättar om ett matrilinjärt samhälle på Bijagos-öarna i västra Guinea Bissau där kvinnor är präster och hövdingar, de bestämmer själva vilka de vill gifta sig med medan män intar underordnad position. I uppföljaren besöks samhället igen, och trots att mycket har förändrats har kvinnorna alltid sista ordet.

När: Söndag 11 november, kl 14.

Var: Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen.

Pris: 50–60 kr. Begränsat antal platser.

Teater

På Kulturhuset Stadsteaterns scen Kilen presenteras föreställningen ”Shoresh/The Ground is on Fire”som har sin utgångspunkt i fyra samtida uppror i Europa och USA, och iscensätter historiska och samtida akter av civil olydnad som har förändrat världen i en mer demokratisk riktning. Föreställningen kommer att spelas på upprorsorterna Los Angeles, Paris, London och Stockholm och bygger på ett internationellt samarbete med poeter i de fyra proteststäderna.

När: Torsdag 16 november, kl 19.

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg

Pris: 175 kr.