Kultur & Nöje.

2017-11-03 08:00
Ngugi wa Thiong’o. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Ngugi wa Thiong’o.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Klubb

Få rockklubbar har betytt mer för det moderna Stockholm än Fritz’s Corner. Nu fyller de 20 år och tar samtidigt avsked från stadens klubbhimmel med en hejdundrande tvådagarsfest. Live spelar gamla och nya favoritband som Hell On Wheels, Shitkid, Bring Me The Fucking Riot...Man, The Hanged Man och Fresh & Onlys.

När: Fredag–lördag 3–4 november, kl 19–02.

Var: Kägelbanan, Mosebacke torg 1.

Pris: 250–370 kronor.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Boksläpp

Dagens ETC:s Rebecka Bohlin har tillsammans med Sara Berg föreläst och hållit workshops om härskartekniker i femton år och mött hundratals kvinnor som delat med sig av sina erfarenheter. Nu ger de ut handboken ”Fem härskartekniker – femtio motståndsstrategier”. Släppfest med mingel på ETC Bokcafé.

När: Måndag 6 november, kl 18.

Var: ETC Bokcafé, St Paulsgatan 14.

Pris: Fri entré.

Samtal

Kenyanske författaren Ngugi wa Thiong’o är en ständig lågoddsare till att få Nobelpriset i litteratur. Nu kommer han till Stockholm och Internationell författarscen, för ett samtal om sin aktuella bok ”Se Afrika” tillsammans med journalisten Judith Kiros.

När: Måndag 6 november, kl 19.30

Var: Kulturhuset Stadsteatern

Pris: 100–130 kronor.

Festival

Sound of Stockholm är festivalen för nutida musik och konst, från experimentell elektronika till fri improvisation. Bland årets artister finns namn som Hauschka, Bjarki, Ciarra Black, Svante Greiner, The Stockholm Saxofone Quartet, Yes Deer och Roll The Dice.

När: 7–11 november.

Var: Fylkingen, MDT, Under Bron, Scenkonstmuseet och Tyska kyrkan.

Pris: Varierande.

Samtal

I Nobelmuseets utställning Litterär revolt undersöks hur olika Nobelprisförfattare har använt sin litteratur för att göra motstånd, förändra och ifrågasätta. I samband med utställningen hålls nu ett samtal mellan författarna Elisabeth Hjort och Svante Weyler på temat hur litteratur kan förändra världen. Samtalsledare är Ebba Holmberg.

När: Tisdag 7 november, kl 18–19.

Var: Nobelmuseet, Stortorget 2.

Pris: Fri entré, förbokning krävs.

Fotbollströjor

Erik Niva är mångfaldigt prisbelönt som en av Sveriges främsta fotbollsskribenter, ofta med perspektiv som tar upp det sociala och politiska i fotbollen. Han har även en av Sveriges, gissningsvis världens, största samlingar av fotbollströjor. I samband med att Nivas bok ”#jagärfotboll” ges ut hålls utställningskvällen ”Flowers and footballtops” på Färgfabriken där han berättar om vad de olika tröjorna egentligen betyder.

När: Tisdag 7 november, kl 19.

Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1.