Kultur & Nöje.

2017-08-18 08:00
Patti Smith.  Bild: Adam Ihse/TT
Patti Smith.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Patti Smith

En kulturikon, poet och Polarpristagare intar Gröna Lunds scen den 23 augusti. Patti Smith är en högt älskad artist som förutom att ha gjort hyllad musik också har skrivit hyllade böcker, är invald i Rock and Roll Hall of Fame och rankas av Rolling Stone Magazine som en av de 100 största artisterna i vår tid.

När: Måndagen den 21 augusti, kl 20.

Var: Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården.

Pris: Entré: 115 kr eller Grönankortet för 250 kr som ger fri entré till alla konserter.

Litteratur

Den hyllade nordamerikanska författaren Jonathan Safran Forer är gäst i säsongens första Internationell författarscen på Kulturhuset. Han är aktuell med den omskrivna skilsmässoromanen “Jag är här” och har sedan debuten “Allt är upplyst”, som kom i svensk översättning 2003, räknats som en av sin generations skarpaste röster. I ett samtal med frilansjournalisten Mats Almegård kommer han att prata om sitt författarskap och den nya romanen som ställer frågor om identitet, judiskhet, familjeroller och relationer.

När: Måndagen den 21 augusti, kl 19.30

Var: Kulturhuset, Sergels torg.

Pris: 130 kr, 100 kr reducerat pris för studenter, pensionärer, unga under 26 år och arbetslösa.

Musik

Den klassiska hiphopgruppen Arrested Development ger en efterlängtad konsert på Fasching lördagen den 19 augusti. Gruppen slog igenom år 1992 med skivan “3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life of … “ och tog hem två grammys nästföljande år. På det tidiga 90-talets hiphopscen som dominerades av gangsterrap utmärkte sig Arrested Development med sin personliga och politiska hiphop med ett sound som bottnade i jazz, funk, soul och gospel.

När: Lördagen den 19 augusti, kl 21.

Var: Fasching, Kungsgatan 63.

Pris: 350 kr.

Radiokorrespondenterna

För elfte året i rad kommer Sveriges radios utrikeskorrespondenter till Södra teatern för en eftermiddag av seminarier där aktuella världshändelser och korrespondenternas villkor står i fokus. Programmet pågår parallellt på Stora scen, Södra bar och Kägelbanans lilla och stora scen mellan kl 16.00 och 19.45. Europapodden och USA-podden kommer att spelas in live inför publik och korrespondenterna kan du träffa personligen inne i Kristallen. Precis som tidigare år spanar tre av korrespondenterna med Ingvar Storm i “Spanarna” på Stora scen.

När: Onsdagen den 23 augusti, kl 16.

Var: Södra teatern, Mosebacke torg.

Pris: Fri entré.

Dans

För den som alltid har velat lära sig att dansa i par finns chansen att gratis prova på både salsa, bachata och kizomba mellan den 21 och 24 augusti på I Dance – Salsa och Bachata i Stockholm. Alla prova på-kurser är 40 minuter långa, mellan varje kurs finns möjlighet att dansa fritt och ställa frågor till danslärarna.

När: 21–24 augusti, schema med tider finns på hemsidan: idance.se/IDance

Var: Salsa och Bachata i Stockholm, Valhallavägen 55.

Pris: Gratis.