Kultur & Nöje.

2017-08-11 08:00

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Kulturfestival

Som varje år i mitten av augusti intar Stockholms Kulturfestival stadens gator och torg. Under en vecka kan man till exempel se samtida indisk film på Kulturhuset, dansa till det svängiga colombianska bandet Puerto Candelaria, göra en litteraturvandring i 90-talets Stockholm som tar avstamp i Inger Edelfelds roman ”Det hemliga namnet” och gå på dans- och spelmansstämma.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Med över 600 programpunkter som samtliga är gratis (undantag för ”walks” – guidade stadsvandringar) så finns det något för alla smaker.

När: Tisdag–söndag den 15–20 augusti.

Var: Stockholms Kulturfestival.

Pris: Fri entré till det mesta (undantag för guidade stadsvandringar).

Klubb

För alla Michael Jackson-fans som inte har fått dansa tillräckligt till Thriller och Billy Jean den här sommaren så är lördagens hyllningsfest till “the King of Pop” ett måste.

I samband med 30-årsjubileum av albumet ”BAD!” Fyller Miss E och Maja  dansgolvet med Michael Jackson- och Jackson 5-favoriter, soul, pop och disco.

När: Lördag 12 augusti, kl 23–03.

Var: Debaser Strand, Hornstulls Strand 9.

Pris: Fri entre innan kl 24, därefter 100 kr.

Dans

Danmarks största danskompani för samtida, västerländsk dans; Dansk danseteater, gästar Parkteaterns dansmånad i Vitabergsparken med ett medley av höjdpunkter från säsongens föreställningar. Verken som visas är koreograferade av den konstnärliga ledaren Tim Rushton (utdrag från Kridt, samt nya verk), amerikanska Stephen Shropshire (tidigare Noord Nederlandse Dans) och den spanska multikonstnären Marcos Morau (La Veronal).

Vid fint väder brukar den stora amfiteatern i Vitabergsparken bli fullsatt på nolltid, så det är smartast att komma en timme innan föreställningen börjar om en vill ha sittplats.

När: Onsdag och torsdag 16–17 augusti, kl 19.

Var: Vitabergsparken, Södermalm.

Pris: Fri entré.

Utställning

På Mångkulturellt centrum i Fittja visas utställningen “Bilders makt – vad ser du?” som ställer frågor och ger exempel på hur vi konsumerar bilder och hur de kan påverka oss i vardagen:

Är du källkritisk när du gillar och/eller sprider bilder?

Är det lättare att sprida en falsk bild än en falsk text?

Bilder kommunicerar och formar vår värld.Vi är ständigt omgivna av reklamens och dataspelens bilder och vi använder sociala medier för att sprida och för att skapa egna bilder.

När: 5 maj–1 oktober 2017.

Var: Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, Fittja Gård.

Pris: Fri entré.

Konsert

Den uruguanska duon Daniel Tatita och Eugenia Silveira gör ett stopp i Stockholm på sin World Tour 2017 – Candombe around the World. De spelar den afrouruguanska rytmen candombe på sitt eget sätt och bjuder in gästartister som slagverkaren Juan Romero och Los Muñaños.

När: Onsdag 16 augusti, kl 19.30.

Var: Aliasteatern, Hälsingegatan 3.

Pris: Biljetter köpes via Aliasteaterns hemsida: www.aliasteatern.com