Kultur & Nöje.

2017-08-04 08:00
Bild: Thomas Johansson/TT

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Revy

n I år fyller Tryckfrihetsförordningen 250 år, därför visar Parkteatern revyn “Prata högre, Karin!”. I revyn möter vi bland annat Den misslyckade konstnären, Tryckfrihetskören, Berit som kanske borde byta namn på sin hund, hennes trötta kollega Berra – och så Karin då, som gott kunde prata lite högre.

När: Torsdag 10 augusti, kl 19.

Var: Hägerstensåsens amfiteater.

Pris: Fri entré.

Klubb

En ny queerklubb intar Södra teatern med dj:erna och producenterna Sofi Pousette och Ingrid Kempe bakom skivspelarna. På klubben, som går under namnet “DESTINATION UNKNOWN”, spelas det bästa inom future beats, uk garage och detroit house. Sofi Pousette, som bland annat har spelat i Silver lake och West Hollywod i LA, har tillsammans med Ingrid Kempe tidigare drivit klubbarna “Pompette” och “Back to the future”. För den som har krafter kvar efter Prideparaden är DESTINATION UNKNOWN ett garanterat dansvänligt alternativ att sluta lördagen på.

När: Lördag 5 augusti, kl 21–01.

Var: Södra Teatern, Mosebacke torg.

Pris: Fri entré.

Utställning

Dansmuseets utställning “Dancing Men” utforskar männens plats i danshistorien, berättar om synen på mannen under olika tidsepoker och vilka fördomar som finns om män som dansar. Killar som dansar hiphop är okej men killar som dansar klassisk balett hamnar utanför det manliga idealet. Få höjer på ögonbrynen när höjdhoppare, brottare, cyklister och skidåkare bär tajta kläder, effektiva för rörelse, men när män dansar balett i trikåer blir det däremot laddat.

Utställningen gör en historisk tillbakablick och ställer frågor om varför det ser ut som det gör.

När: Söndag 6 augusti, kl 12.

Var: Dansmuseet Rolf de Maré, Drott­ning­gatan 17.

Pris: Vuxna 120 kr/ pensionär 80 kr/ student 80 kr / 0–18 år fri entré.

Teater

På Unga Tur-teatern i Kärrtorp genomförs scenkonstfestivalen Paradiso för nionde gången. Den 4–6 augusti kan man bland annat se Disney-dramat “All my dreams come true” av Christian Lollike, få ett smakprov från föreställningen “Folkmusikens Beyoncé”, eller anmäla sig till festivalens öppna scen Salong Fuldans. Festivalen riktar sig främst till unga 13–25 år, men alla oavsett ålder är välkomna!

När: Fredag–söndag 4–6 augusti.

Var: Unga Tur, Lågskärsvägen 13.

Pris: Gratis för personer under 18 år.

Fotbolls-EM

Nattklubben Trädgården har hittills visat alla matcher i sommarens fotbolls-EM i damfotboll, och söndagen den 6 augusti smäller det (dock inte för Sveriges del...). Då visas finalmatchen på stor skärm i den del av Trädgården som kallas Kyrkan. Klubbkids och fotbollsfans samsas den här kvällen om utrymmet i Kyrkan. Åldersgräns 21 år. Barn upp till 12 år är välkomna att följa med i målsmans sällskap.

När: Söndag 6 augusti, kl 17–03.

Var: Trädgården, Hammarby Slussväg 2.

Pris: Fri entré.