Kultur & Nöje.

2017-07-14 08:00
Hanna Järver. Bild: Jessica Gow/TT
Hanna Järver.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Hanna Järver har med bara ett par ep-skivor klivit fram som en av de mest hyllade popartisterna i landet, med otaliga spelningar på såväl P3 som på stora och små scener över Sverige. På tisdag kommer hon till Grönans lilla scen.

När: 18 juli, kl 20.

Var: Gröna Lund, Djurgården.

Föreläsning

Ett år har gått sedan det misslyckade kuppförsöket mot Erdogan i Turkiet. Journalisten och författaren Joakim Medin har rapporterat på plats från Turkiet under flera år, bland annat som fast medarbetare i Dagens ETC. I en personlig föreläsning berättar han om vad som händer i Turkiet, hur utvecklingen ser ut och hur vi kan förstå landet.

När: 14 juli, kl 18–20.

Var: ETC Bokcafé, St Paulsgatan 14.

Klubb

Klubbkollektivet 420 Group kör vidare med sin feta sommarklubb uppe på Slakthustaket. Denna gång flygs två klubbprofiler in från Berlin, i form av Teenage Mutants och Marion Cobretti. Dessutom spelar Elken, Andreas Andersson, Vincent Rydell och Jeff Cooper tech-house, techno och house.

När: 15 juli, kl 15–03.

Var: Slakthustaket, Slakthusgatan 6.

Konsert

Jazz i Parken är en ambulerande endagsfestival med musik från några av Nordens främsta jazzartister, med naturen som bakgrund. Efter besök i Göteborg, Gävle, Köpenhamn, Reykjavik och Malmö är det nu dags för ett nedslag i Galärparken på Djurgården, med artister som Mimi Terris, Martin Fabricius Trio och Sigurdur Flosason.

När: 15 juli, kl 14.

Var: Galärparken, Djurgården.

Teater på bio

Angels in America är en av 1900-talets mest omtalade och prisbelönta dramatiska verk. Pjäsen som handlar om aids-epidemin i New York under 80-talet har även filmatiserats som HBO-miniserie. Nu visas pjäsen live från National Theatre i London under två torsdagskvällar på Bio Rio.

När: 20 och 27 juli, kl 20–23.30.

Var: Bio Rio, Hornstulls strand 3.