Kultur & Nöje.

2017-07-07 08:10
Merit Hemmingson.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Merit Hemmingson.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Humor

Comedy Central Confessions är Trädgårdens nya humorklubb där några av Sveriges bästa komiker bjuds in för att underhålla under fyra fredagar i juli och augusti. På premiären i kväll står tre tunga namn på scen. Aron Flam, som gör sommarens enda stand-up-framträdande, Evelyn Mok och Henrik Nyblom. Konferencier är Fredrik Andersson.

När: 7 juli, kl 18.

Var: Trädgården, Hammarby Slussväg 2.

Fri entré.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Konstfestival

Det socialistiska konstnätverket Badart håller en konstfestival till minne av aktivisten, poeten och skådespelaren Walter Medina, som blott 16 år gammal mördades av en polis i Uruguay den 8 juli 1973. Det bjuds på livemusik och poesi med The Fackpamps, La Madina och Gitarr­killarna samt Gatuduvan. Dessutom blir det uruguayansk mat och en stor väggmålning i Medinas anda.

När: 8 juli, kl 14–20.

Var: Cyklopen, Magelungsvägen 170, Högdalen.

Konsert

n Jamaicanska Toots & The Maytals har spridit baktaktens evangelium i över 50 års tid. Sångaren Toots Hibbert sägs vara den som en gång i tiden myntade ordet ”reggae” och bandet har sedan tidigt 60-tal varit ikoner inom ska, rocksteady och reggae. Nu kommer de till Stockholm för en fullsatt spelning på Kägelbanan.

När: 12 juli, kl 20.30.

Var: Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacke torg.

Teater

Parkteaterns föreställning ”Missionären”, som ETC Stockholm skrev om för två veckor sedan, handlar om lesbiska, kristna missionärer i Västerbotten under 1900-talets första hälft. Regissören Malin Hellkvist Sellén vill med lika delar fakta och fantasi berätta en kärlekshistoria och ge ett stycke utraderad historia kropp igen.

När: 12 och 13 juli, kl 18.

Var: Under Eken/Galärparken, Djur­gården.

Konsert

Merit Hemmingson är en legendar i svensk musikhistoria. Med sin hammond­orgel har hon satt en säregen prägel på jazz och folkmusik sedan 60-talet och fram till i dag. I vintras valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame och på tisdag gör hon sommarens enda Stockholmsspelning.

När: 11 juli, kl 20.

Var: Gröna Lund, Djurgården.