Kultur & Nöje.

2017-06-30 08:00
Martha Wainwright. Bild: Carl Lessard
Martha Wainwright.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Nigerienska sångaren, producenten och artisten Davido är en av världens största profiler inom dagens afrobeat-scen. Nu kommer han till Sverige för första gången för en kväll på klubben Kraken i Slakthusområdet.

Den 30 juni, kl 21. Kraken Sthlm, Rökerigatan 1D. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Konsert

Den kanadensiska singer/songwritern Martha Wainwright är en av de främsta inom genren. Sedan genombrottet med det självbetitlade debutalbumet 2005 har hon släppt en rad hyllade album, det senaste ”Goodnight city” kom i fjol. 

Den 30 juni, kl 20. Nalen, Regeringsgatan 74. 

Klubb

Hammer Time är en av stans populäraste klubbar inom r’n’b, hiphop, dancehall och reggae. Nu ställer radarparet Amat Levin och Hasan Ramic till med stor dagsfest på Strömterrassen, precis bredvid Operan, med gäst-dj:er som Linda Napolés, Natasa Marijana och Sheda Shiltagh. 

Den 1 juli, kl 13–17. Strömterrassen, Strömgatan 14. 

Konsert

Neurosis bildades redan 1985 i Oakland, Kalifornien. Då var de ett renodlat hardcoreband, men med tiden utvecklade de sin ljudbild och brukar numera räknas som pionjärer inom avant garde-metal, eller ”post-metal”. Den atmosfäriska blandningen av hård sludge metal och mjukare, drömska harmonier från postrocken. Ständigt i framkant och utmanande mot konventionerna. 

Den 2 juli, kl 19. Kraken Sthlm, Rökerigatan 1D. 

Författarsamtal

Åsne Seierstad är uppmärksammad författare och utrikeskorrespondent. Just nu är hon aktuell med boken ”Två systrar”, en historia om religiös väckelse, radikalisering och en familj i sönderfall. På tisdag kommer hon till Parkteatern i Årsta för ett samtal med journalisten och förläggaren Björn Linnell. 

Den 4 juli, kl 18. Årsta torg.