Kultur & Nöje.

2017-06-16 08:00
Bild: Marie-Louise Ekman, På toaletten (Aftonsnabeln), 1969 © Marie-Louise Ekman

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Tomater

ETC:s alldeles egen tomatodlare Stefan Sundström – som även råkar vara rikskänd sångare och visartist – gästar återigen vårt nya bokkafé med sina plantor. Denna gång står vintertomater i fokus, alltså tomater som sås senare och därför räcker hela vägen till vintern. Kom och bli del av den solcellsdrivna tomatrevolutionen! 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Den 17 juni, kl 10–17. ETC Bokcafé, Sankt Paulsgatan 14. 

Konsert

Kulturhusets konsert- och samtalsserie Songs of Freedom handlar om musikens kraft, motstånd, engagemang och om varför musiken spelar roll. Denna lördag uppträder duon Wildbirds & Peacedrums samt banbrytande israeliska rapparen och avantgarde-artisten Victoria Hanna. 

Den 17 juni, kl 19.30. Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. 

Konsert

Popbandet med det lagom svåra namnet [Ingenting] är tillbaka för en exklusiv spelning på Debaser. Med sig har de senaste singeln ”Rite de Passage” och gamla hits som ”Dina händer är fulla av blommor” och ”Punkdrömmar” samt ett antal gästartister, däribland hyllade Iiris Viljanen. 

Den 17 juni, kl 20. Debaser, Hornstulls strand 4. 

Klubb

Britpopklubben Bangers’n’Mash med de eviga entusiasterna Magnus Carlson och Robert Plazsczyk gästas av ingen mindre än Kevin Rowland i dj-båset. Den legendariska Dexys Midnight Runners-sångaren tar med sig sina finaste soulskivor för att fylla det svettiga dansgolvet med allsång och kärlek. 

Den 17 juni, kl 21–02. Södra Bar, Södra Teatern, Mosebacke torg. 

Samtal

Vad är gentrifiering och hur går det att göra motstånd? Om detta hålls ett panelsamtal, på engelska, mellan forskare som Loretta Lees, professor i humangeografi, Margit Mayer, professor i political science, Irene Molina, professor i kulturgeografi och Kirsteen Paton, sociolog. Moderator är Catharina Thörn, docent i kulturstuider.

Den 19 juni, kl 17.30–21. Cyklopen, Magelungsvägen 170, Högdalen.

Konst

Marie-Louise Ekmans självbetitlade utställning öppnar på Moderna museet. Ekman har rört sig ohämmat mellan måleri, skulptur, film och teater sedan 1960-talet, med vardagens absurda konstruktioner som återkommande tema. Med nära 350 verk blir utställningen den hittills största presentationen av hennes konstnärsskap. 

Den 17 juni–17 september. Moderna museet, Skeppsholmen.