Kultur & Nöje.

2017-06-02 06:00
Bild: Matilda Rahm

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

För inte så länge sedan jobbade Veronica Maggio i Gröna Lunds entrékassor. Nu står hon på stora scenen som en av Sveriges mest älskade artister. Med superhits som ”Jag kommer”, ”Vi mot världen” och ”Sergels torg” har hon nått högst upp på Spotify-listor och Grammis-galor. Räkna med fullsatt och allsång som hörs över hela Stockholm i kväll.  

Den 2 juni, kl 20. Gröna Lund, Djurgården.

Konsert

Iiris Viljanen har hyllats stort av kritiker och publik för sin egensinniga, vemodiga och känslomässiga musik. Tidigare som ena halvan av Vasas flora och fauna, numera som soloartist där hon släppte sitt senaste album ”Mercedes” i höstas. På söndag spelar hon med band på anrika Fasching. 

Den 4 juni, kl  20. Fasching, Kungsgatan 63. 

Klubb

Radiokanalen P3 ordnar storslagen – och gratis – klubbkväll med livemusik, humor och P3-profiler. Bland liveakterna finns Little Jinder, Mwuana, The Sound of Arrows och Rein. Humor med Victor Linnér, Emma Knyckare och Josefin Johansson och uppträdanden av och med P3-profiler som Oscar Zia, Farah Abadi, Morgonpasset, 22 kvadrat och Ligga med P3. 

Den 5 juni, kl 19–03. Slakthuset, Slakthusgatan 6. Fri entré. 

Samtal

Med 459 dagar kvar till riksdagsvalet vill Global utmaning och Forum/Debatt undersöka några olika perspektiv på ungas framtidstro. Frågorna diskuteras i ett panelsamtal med Allan Larsson,  rådgivare åt EU-kommissionens ordförande Juncker, samt Bi Puranen (generalsekreterare World Value Survey), John Hassler (professor i nationalekonomi), Lin Leopold (tf professor på Handelshögskolan) med flera.

Den 7 juni, kl 17–18.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. Fri entré.