Kultur & Nöje.

2017-05-26 08:41
Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Zara Larsson är en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hon har legat högt på listorna över hela världen, vunnit mängder av priser och samtidigt konsekvent tagit aktiv ställning som feminist och antirasist på sociala medier och i intervjuer. På torsdag spelar hon på Gröna Lund. 

Den 1 juni, kl 20. Gröna Lund, Lilla allmänna gränd 9, Djurgården. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Springbeat Festival

För tredje året i rad hålls vårfestival i industriområdet Snösätra där alla väggar målas om. Graffitimålning live av mer än 150 av Sveriges och världens främsta konstnärer inom området samt gatukonst, musik, mat, dryck och underhållning för hela familjen. 

Den 26–28 maj, Snösätra, Högdalen. 

Konsert

Slowgold är Göteborgs-artisten Amanda Wernes musikaliska alias. Hon har hyllats av musikkritikerna för sin tidlöst poetiska och lätt proggiga präriepopmusik. I kväll fredag spelar hon på Debaser, och som förband ser vi duon Curiositi med Matilda och Emil från band som Mixtapes & Cellmates och Parker Lewis. 

Den 26 maj, kl 20. Debaser, Hornstull strand.

Klubb

Trädgårdens populära dagsfester Daytime sessions fortsätter på full styrka även denna sommar. På lördag är det finfrämmande i form av bland andra Bella Sarris (Berlin), Molly (Frankrike) och Mr Tophat. 

Den 27 maj, kl 14–03. Trädgården, Hammarby slussväg 2. 

Film

Refugees Welcome Stockholm bjuder in till gratis filmvisning med en av de verkliga svenska filmklassikerna, Roy Anderssons ”En kärlekshistoria” från 1970. RWS Open Cinema är en mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar som vill se på och prata om film. Efter filmen (som textas på arabiska) blir det fika och samtal med huvudrollsinnehavarna Ann-Sofie Kylin och Rolf Sohlman. Obs: Föranmälan krävs! 

Den 28 maj, kl 15. Filmhuset, Borgvägen 1.