Kultur & Nöje.

2017-05-12 07:40
Rapparen Stormzy under uppträdandet på Brit Awards 2017 i London.   Bild: Joel Ryan/AP/TT
Rapparen Stormzy under uppträdandet på Brit Awards 2017 i London. 

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Brittiska Stormzy har på bara några år blivit kungen av grime, musikstilen som blandar genrer som dancehall, jungle, garage och hiphop. Med över 100 miljoner visningar på Youtube, flera hits på topplistorna och ett antal tunga priser är 23-åringen från Croydon numera att betrakta som en av Englands allra främsta artister. På lördag kommer han till Stockholm igen.  

Den 13 maj, kl 20. Nobelberget, Sickla industriväg 6. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Releasefest

Darya & Månskensorkestern, som ETC Stockholm skrev om tidigare i våras, släpper nu äntligen sitt nya album ”Uusi Atlantis – Det nya Atlantis”. Det firas med stor fest och livespelning full av sånger om sorg, saknad, otrohet, svek och verklighetsflykt, på finska. 

Den 13 maj, kl 20-–23. Orionteatern, Katarina Bangata 77. 

Loppis

Stor loppis i Midsommarkransen med bord längs kvarteren runt Svandammsparken, Vattenledningsvägen, Svandammsvägen och Julikullen. Förutom försäljning av prylar, kläder och annat blir det även musik från ett rullande piano, foodtrucks och popup-kaféer på de blommande innergårdarna. 

Den 14 maj, kl 11–15. Midsommarkransen. 

Samtal

Ett och ett halvt år efter den omskakande hösten 2015 diskuterar asylrättsjuristen Viktor Banke och författarna Annah Björk och Mattias Bejmo frågor om skydd till asylsökande och andrum för Sverige. Moderator: Kristina Lindqvist. 

Den 15 maj, kl 18–19.30. ABF-huset, Sveavägen 41. 

Film

Amerikanska skräckthrillern ”Get Out” har uppmärksammats och hyllats stort under våren. Inte minst för att den har brutit nya gränser i diskussionen kring rasism inom skräckfilmsgenren. På tisdag visar Klarabiografen filmen följt av ett samtal mellan skribenten Fanna Ndow Norrby och filmregissören Baker Karim, lett av kulturskribenten Lisa Ehlin. 

Den 16 maj, kl 18.30. Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.