Kultur & Nöje.

2017-04-21 07:08
Loreen är en av artisterna som hyllar Prince på årsdagen av hans bortgång.  Bild: Pontus Lundahl/TT
Loreen är en av artisterna som hyllar Prince på årsdagen av hans bortgång. 

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Hyllningsfest

På dagen ett år sedan en av musikhistoriens allra främsta artister, låtskrivare och multitalanger Prince lämnade vår värld hyllas den lilla giganten med en helkväll av några av Sveriges bästa artister. Teddybears, Loreen, Moneybrother, Kleerup, Zia och Amanda Fondell är några av dem som uppträder under kvällen. 

Den 21 april, kl 21–03. Berns, Berzelii Park. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Klubb

Tyska Ben Klock är en av technovärldens allra största dj:er och producenter. Resident-dj på legendariska Berlin-templet Berghain. Nu kommer han till Stockholm för en spelning ihop med sin Ostgut Ton-kollega Ryan Elliot. 

Den 21 april, kl 21–05. Kraken Sthlm, Rökerigatan 1D, Slakthusområdet. 

Manifestation

Under parollen ”Rätt till inflytande, råd att bo kvar” ordnar Hyresgästföreningen en manifestation för hyresgästernas inflytande vid renoveringar. Tal av bland andra bostadsforskaren Irene Molina och Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen Stockholm. 

Den 22 april, kl 12–15. Norra Bantorget. 

Konsert

Annika Norlin har med sitt svenskspråkiga projekt Säkert! hyllats av kritiker och publik för sina närgångna texter med träffsäkra vardagsbeskrivningar. Senaste albumet ”Däggdjur” kom i vintras och är mer finstämt än tidigare och därför känns det klockrent att hon spelar på ett ställe som Dramaten när turnén kommer till Stockholm. 

Den 24 och 25 april, kl 20. Dramaten, Nybroplan. 

Seminarium

”Partierna och jämlikheten?” är rubriken på ett samtal om jämlikhet ur ett politiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Medverkande: Ali Esbati (V), Anders W Jonsson (C ), Christina Örnebjär (L) och Irene Wennemo, (S), Samtalsledare: Per Sundgren, ordförande Jämlikhetsfonden. 

Den 25 april, kl 18. ABF-huset, Sveavägen 41. 

Klubb

Kväll Höglund är hyllningsklubben som 100 procent fokuserar på Kjell Höglund. Den egensinniga sångaren från Östersund hyllas med livemusik av Uje Brandelius, skivmusik av arrangörerna Nippe Svensk och Erik Olof Älg, samt drinkar som crème de cassis, holländsk genever, en stor stark och det ena med det andra. Det är outsägligt torftigt men man vänjer sig.

Den 26 april, kl 20–03. Under Bron, Hammarby slussväg 2. 

Författarsamtal

I Kulturhusets samtalsserie Release Me möter vi denna gång Philip Teirs finstämda berättelse Så upphör världen, Hannah Lutz stilsäkra roman Vildsvin, där djur och människor uppbyggnad och förstörelse är centrala teman. Dessutom Alexandra Sundqvists tonsäkra biografi om Barbro Hörberg: Med ögon känsliga för grönt och Niklas Elmérs debutroman Trojkan.

Den 27 april, kl 18–19.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.