Kultur & Nöje.

2017-04-07 07:22
Bild: Henrik Montgomery/TT

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Klubb

Indieklubben Stay Shoreline fyller två år och firar storslaget med stjärnorna Miriam Bryant och Julia Frej som sjunger sina tolkningar av Broder Daniels odödliga klassiker. Dessutom gästar bland andra Fredrik Strage, Tilde Fröling och Jerry Boman i dj-båset hos arrangörerna Henrik de la Cour och Matti Into. 

Den 7 april, kl 21–02. Södra teatern, Mosebacke torg 1–3. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Samtal

Under parollen ”Socialistiskt svar på vårdkrisen” samlas socialistiska läkare för en heldag med vårdpolitik på ABF-huset. Föredrag, panelsamtal och diskussioner med läkare, aktivister, politiker och forskare. 

Den 8 april, kl 11–14. ABF-huset, Sveavägen 41. 

Vårmarknad

Cyklopens stora vårmarknad. Köp eller sälj begagnade prylar, hantverk och konst. Fynda och fika eller kom bara och häng med folk i Söderorts finaste kulturhus. 

Den 8 april, kl 12–16. Magelungsvägen 170, Högdalen. 

Konsert 

Sabina Ddumba har på bara ett par år växt till en av de mest hyllade och prisbelönta artisterna i Sverige. Nyligen släppte hon sitt debutalbum Homeward Bound och nu är hon ute på turné, som på onsdag stannar hemma i Stockholm. 

Den 12 april, kl 19. Cirkus, Djurgårdsslätten 43–45.

Samtal

Svenska PEN ordnar samtal om hatspråket, demokratin och litteraturen. Med bland andra Ola Larsmo, Anne Ramberg, Mara Lee och Jude Dibia. 

Den 12 april, kl 17.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.