Kultur & Nöje.

2017-03-31 07:02
Omar Souleyman när han uppträdde vid utdelandet av Nobels fredspris 2013.  Bild: Terje Bendiksby/NTB/TT
Omar Souleyman när han uppträdde vid utdelandet av Nobels fredspris 2013.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Omar Souleyman är bröllopssångaren från Syrien som har släppt över 500 album, och som för några år sedan blev ett världsberömt toppnamn. Han har samarbetat med Four Tet, remixat Björk och spelat på Nobels fredspriskonsert i Oslo. Nu återkommer han till Stockholm för en unik konsert på Nalen, med support av dj-duon Karim & Karam (Karin Dreijer och Maryam Nikandish). 

Den 1 april, kl 20. Nalen, Regeringsgatan 74.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Filmfestival

För 60:e året i rad hålls Sveriges kortfilmsfestival på Bio Rio nu i helgen. Årets tema är ”livet genom filmen” där nya svenska kortfilmer lyfts fram och ställer frågor om tidens gång, det allmänmänskliga och vem som berättar vems historia. 

Den 31 mars–2 april. Bio Rio, Hornstulls strand 3. 

Konsert

Anna von Hausswolff har med sina tre album hyllats av såväl den internationella kritikerkåren som fansen på hemmaplan. Med orgel och uttrycksfull sångröst skapar hon lika unik som kompromisslös musik. På lördag spelar hon på Vasateatern. 

Den 1 april, kl 20. Vasateatern, Vasagatan 19. 

Marknad

I helgen är det premiär för Hornstulls marknad som lockar tusentals stockholmare under sommarhalvåret. Fynda prylar och kläder eller ät stans bästa streetfood nere vid vattnet längs Hornstulls strand. Arrangeras av föreningen Glad stad. 

Den 1–2 april, kl 11–17. Hornstulls strand. 

Teater

Assata Shakur är en amerikansk aktivist och tidigare medlem i Svarta pantrarna. Nu sätter Teater Tribunalen upp ”Svarta revolutionärer faller inte från månen”, ett scenkonstverk fritt baserat på hennes självbiografi. Om rotlöshet och politisk aktivism, om politiska metoder och strategier. Om att organisera sig. 

Premiär den 5 april, kl 19. Teater Tribunalen, Hornsgatan 92. 

Samtal

Vad är populism? Det är titeln på en ny bok av demokratiforskaren Jan Werner Müller. På onsdag samtalar han om definitionen av begreppet på ABF-huset tillsammans med Sverker Gustavsson, professor em vid Uppsala universitet, under ledning av Carl Tham. 

Den 5 april, kl 18–19.30. ABF-huset, Sveavägen 41.