Kultur & Nöje.

2017-03-17 07:16
Niki and The Dove spelar tillsammans med en rad artister på en stödgala till förmån för Syriens barn.  Bild: Luger
Niki and The Dove spelar tillsammans med en rad artister på en stödgala till förmån för Syriens barn. 

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Stödgala

En stjärnspäckad kväll till förmån för Syriens krigsdrabbade barn. Konsert med bland andra Darin, Lilla Namo, Bo Kaspers Orkester, Mikael Wiehe, Molly Sandén och Niki and The Dove. Arrangeras av hjälporganisationen War Child. 

Den 22 mars, kl 18–20. Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 5. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Konstutställning

I Kulturhusets nya utställning Natura Dentata tas avstamp i den hänsynslösa naturen. Med verk av konstnärer som Martin Bergström och Thomas Klementsson, Anna-Karin Brus, Jan Davidszoon de Heem, Märta Mattsson och Minna Palmqvist med flera. 

Vernissage den 17 mars, kl 17–19. -Galleri 3, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. 

Manifestation

Friteatern Bristol i Sundbyberg bjuder in till manifestation med sång, musik, ståupp och brandtal för att lyfta fram det fria kulturlivet i stort och Friteatern på Bristol i synnerhet. Ett 30-tal kulturarbetare medverkar, däribland Stina Oscarson, Ann Kristin Hedmark, Ketti Medelius, Ola Aurell och Nike Markelius. 

Den 18 mars, kl 13–22. Bristol, Sturegatan 39, Sundbyberg.

Ståuppkomik

Stand up comedy-föreställningen Semst har under två år turnerat Sverige runt med utsålda hus och skrikande fans. Nu har Aron Flam, Jonatan Unge, Ahmed Berhan och Branislav Pavlovic turnépremiär för ett tredje år med parollen ”större, lyxigare och närmare gränsen till nervsammanbrott än någonsin”.

Den 19 mars, kl 19. Scalateatern, Wallingatan 34. 

Konsert

Brittiska punkrockarna New Model Army har hållit fanan högt sedan 1980. Nu kommer Bradford-bandet till Stockholm igen med nya albumet ”Winter” i bagaget och med Köpings storheter Charta 77 som förband. 

Den 22 mars, kl 18.30. Debaser, Hornstull strand 9.