Kultur & Nöje.

2017-03-03 07:12
Bild: Jessica Gow/TT

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Amanda Bergmans senaste album "Docks" höjdes till skyarna av både kritikerkåren och fansen i fjol. Nu är Amason-sångerskan och soloartisten ute på vårturné med nya ep:n "Flickering Lights" i bagaget och i kväll fredag spelar hon på ett utsålt Berwaldhallen. 

Den 3 mars, kl 19. Berwald-hallen, Dag Hammarskjölds väg 3.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Klubb

Hammertime är Hasan Ramics och Amat Levins klubb med den vackraste, mest dansanta och storslagna r’n’b som existerar. I kväll kör de igen, som en liten förfest inför lördagens Drake-konsert i Globen.

Den 3 mars, kl 21–02. Södra bar, Södra teatern, Mosebacke torg 1.

Konsert

Lil Yachty är ynglingen från Atlanta som på kort tid har blivit ett av de största namnen inom den nya tidens hiphop. På söndag spelar han på Debaser, med slackig stil, rött hår och melodiösa beats.

Den 5 mars, kl 19.30. Debaser, Hornstull strand 9.

Talkshow

Efter den stora 8 mars-demonstrationen bjuder Fi in till talkshow och fest. Gudrun Schyman samtalar med Sommar Al Naher om feministisk organisering.

Den 8 mars, kl 19–21. Laika, Hornhuset, Långholmsgatan 15B.

Humorgala

Under namnet Ladies Fight firas den internationella kvinnodagen med skratt, tillsammans med bland andra Lill-Marit Bugge, Ami Hallberg, Cissi Wallin, Melody och Elina Du Rietz. Arrangeras i samarbete med Svenska Afghanistankommitén till förmån för afghanska flickors skolgång. 

Den 8 mars, kl 19. Södra teatern, Mosebacke torg 1. 

Film

Premiär för dokumentärfilmen ”The Antifascists” (Antifascisterna) som skildrar den levande antifascistiska rörelsen och synen på radikal politisk organisering mot högerextrema. Med en efterföljande diskussion om temat med Showan Shattak, Kajsa Ekis Ekman och Liv Marend.

Den 9 mars, kl 20. Zita Folkets bio, Birger Jarlsgatan 37.