Kultur & Nöje.

2017-02-17 07:16
Iiris Viljanen. Bild: Tom Jerry Boman
Iiris Viljanen.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Iiris Viljanen har hyllats stort av kritiker och fans för sin egensinniga och djupt personliga vispop på österbottniska. På lördag ger hon en konsert i Hörsalen på Kulturhuset. 

Den 18 februari, kl 19.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Klubb

Berlin-duon Tale of Us har de senaste åren hamnat i topp på flera tunga listor över världens bästa dj:er. Nu kommer den eklektiska houseduon äntligen till Stockholm för en spelning på nyöppnade Kraken. Svenskar som Kenuna and Wolf och Miss Dilemma backar upp. 

Den 17 februari, kl 22–05. Kraken Sthlm, Rökerigatan 1, Globen. 

Konst

Med titeln "The international art exhibition in solidarity with Palestine" hålls symposium på Tensta konsthall i helgen. Konstnärliga aktioner, museografi och utställningshistorier av Kristine Khouri och Rasha Salti från Beirut. 

Den 18–19 februari. Tensta konsthall, Taxingegränd 10, Tensta. 

Samtal

Ett nytt ödesval stundar i Europa. Hans Magnusson och Stefan Fredriksson samtalar med Carl Tham om det kommande valet i Nederländerna. 

Den 20 februari, kl 18. ABF-huset, Sveavägen 41. 

Film och samtal

Barbro Engman visar filmen 100 år av repriser – en bostadspolitisk resa från bruket till Sjöstaden. Därefter hålls ett samtal om bostadspolitiken i Stockholm med Nooshi Dagostar (Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson), Barbro Engman (fd ordförande i Hyresgästföreningen) och Johan Norlin (Vänsterpartiet Hägersten-Liljeholmen). 

Den 21 februari, kl 19. Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46, Midsommarkransen. 

Konsert

INVSN uttalas Invasionen och är Dennis Lyxzén från Refused samt bandmedlemmar från bland annat Masshysteri och Deportees. Själfull och politisk postpunk på svenska. 

Den 17 februari, kl 19. Debaser, Hornstull strand 9.