Kultur & Nöje.

2017-02-10 07:06
Slowgold uppträder på Manifestgalan.   Bild: Jenniann Johannesson
Slowgold uppträder på Manifestgalan.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Gala

Manifestgalan är Sveriges enda oberoende musikgala som har arrangerats varje år sedan 2003. Konferenciererna är Hanna Hellquist och Jonas Lundqvist och priser delas ut till artister inom spridda genrer, från hårdrock och punk till visa, hiphop, jazz, dansband och synt. Under kvällen spelar bland andra Erik Lundin, Slowgold, Iiris Viljanen och Sara Parkman live. 

Den 10 februari, kl 18. Nalen, Regeringsgatan 74. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Klubb

Joel Mull är en av de verkliga legendarerna inom svensk techno. Nu firar han sin födelsedag med ett kalas öppet för alla på lagom galna stället mmmmm i Globen-området. Förutom Joel själv spelar även gamla technofestarrangören Bennie. 

Den 10 februari, kl 21–03. Mmmmm, Arenavägen 75. 

Samtal

Invigningshelgen på nya Scenkonst-museet bjuder på en samtalsserie om att skapa. Vad är scenkonst och vem är scenkonsten för? I tre samtal, om teater, dans och identitet diskuterar personer som Suzanne Osten, Farnaz Arbabi, Shirley Harthey Ubilla, Hugo Ticciatti och Maxida Märak. 

Den 12 februari, kl 13–16. Scenkonst-museet, Sibyllegatan 2. 

Teater

Teater Komets föreställning Jävla Parasiter kretsar kring två unga människor på ett asylboende. Pjäsen, av Ninna Tersman, har tidigare spelats i Sundsvall, Chicago och Melbourne. Nu kommer den till Stockholm med Albin Grenholm och Isabel Reboia i rollerna och regi av Lena Mossegård. 

Premiär den 13 februari. Teater Tribunalen, Hornsgatan 92. 

Konst

Kroppsfunktion är ett normbrytande konst- och forskningsprojekt som nu tar över Svarta huset vid Telefonplan för att under två veckor fylla det med med föreställningarna ”(im)perfekta koreo-grafier”, och ”Mina egna kroppar” samt installationer, läsningar, samtal och bokbord.

Den 14–25 februari. Svarta huset, LM Ericssons väg 26, Telefonplan. 

Konsert

Skotska Teenage Fanclub har under nästan 30 års tid jagat den perfekta poplåten. Ganska ofta har de lyckats också. Nu kommer Glasgow-sönerna till Stockholm med sitt senaste album ”Here” i bagaget. 

Den 14 februari, kl 19. Kägelbanan, Södra teatern, Mosebacke torg 1–3. 

Samtal

I tider av pseudovetenskap, faktaresistens och en allt mer polariserad politisk debatt är det viktigare än någonsin att reda ut vad kunskap egentligen är. På Forum/Debatt samtalar akademikerna Åsa Wikforss, Emma Frans och Arne Jarrick med moderator Christer Sturmark om kritiskt tänkande och vad vi kan lita på. 

Den 15 februari, kl 17.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg.