Kultur & Nöje.

2017-02-03 05:59
Bild: Armando Franca/AP

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Seminarium

Nätverket Förorten mot våld ordnar seminarium med poesi, workshop och panelsamtal för att diskutera problem och försöka hitta lösningar. Med bland andra Tobias Hübinette, Paulina De Los Reyes, Rashid Musa och Zeynab Ouahabi. 

Den 3 februari, kl 17–21. Tensta Träff, Hagstråket 13.

Konsert

Kanadensiska The Hidden Cameras med frontmannen Joel Gibb kommer till Stockholm igen för en av sina speciella livespelningar fylld av närvaro och ohämmade hyllningar till den sexuella frigörelsen. 

Den 4 februari kl 21. Debaser, Hornstull strand 9. 

Konsert

Jamaicanske Busy Signal är en av världens största dancehallstjärnor. På lördag kommer han till stan för en konsert på En Arena/Kraken med DJ-soundsystem som Nuh Linga och Safari Sound. 

Den 4 februari kl 22–03. En Arena/Kraken, Palmfeltsvägen 1, Globen.

Föreläsning

Journalisten Kristian Borg, redaktör på ETC:s systertidning Fria, är redaktör för boken ”Finnjävlar”. Där berättar 15 sverigefinnar om klass och klassresor, diskriminering och motstånd, stolthet, skam och kampen för självkänsla. 

Den 6 februari kl 18. ABF-huset, Sveavägen 41.

Pensionsdebatt

Förra statsministern och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt utvecklar sina idéer om att höja pensionsåldern i ett samtal med journalisten Johanna Palmström. Följt av debatt med bland andra TCO-ordföranden Eva Nordmark, Birgitta Sevefjord (V/Tantpatrullen), Johan Ingerö (Timbro) och Lotten Sunna (Fi). 

Den 7 februari kl 17.30. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. Fri entré.

Festival

Editionfestivalen är en festival för internationell experimentell musik och ljudkonst. Under fyra dagar på Fylkingen, Reaktorhallen, Tyska kyrkan och Musikaliska framför namn som japanska konstnären Tetsuya Umeda, irländska musikern Aine O’Dwyer och franska tonsättaren Eliane Radigue sina verk. 

Den 9–12 februari. Olika platser, se www.edition-festival.com för all info.        

Konsert

Brittiska The xx släppte nyligen sitt tredje album, som har höjts till skyarna av kritikerkåren för sin närgångna elektroniska soulpop. Och när trion nu beger sig ut på världsturné är det Stockholm som har fått äran att husera premiärspelningen. 

Den 8 februari, kl 18.30. Hovet, Globentorget.