Kultur & Nöje.

2016-02-26 09:50
Ayana öppnar filmfestivalen CinemAfrica. Bild: Press
Ayana öppnar filmfestivalen CinemAfrica.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Konsert

Erik Lundin & Dida är två av de mest hyllade rapparna i Sverige det senaste året. Deras gemensamma turné har nu kommit till hemstaden, där vi kan räkna med celebra gäster på scen och allsång till hits som ”Annie Lööf” och ”Hörumejbae”. 

Den 26 februari klockan 21.00. Debaser Medis, Meborgarplatsen 8. 

Teater

Premiär i kväll på Stadsteatern för ”Kärlek och politik”. Friedrich Schillers klassiska drama som har kallats ”Tysklands Romeo och Julia”. Med bland andra Gerhard Hoberstorfer, Simon Reithner, Robin Keller, Eva Rexed, Lennart Jähkel och Claire Wikholm. 

Premiär den 26 februari. Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg. 

Klubb

Dansmusikfestivalen Sónar har sedan starten 1994 i Barcelona ynglat av sig till över 50 städer, däribland Stockholm. I år är man i Sickla och bjuder på en lineup med namn som brittiska Squarepusher, Hudson Mohawke och Maya Jane Coles, amerikaner som The Black Madonna och Le1f samt svenskar som Yung Lean, Ida Engberg och Niki & The Dove. 

Den 26–27 februari kl 20.00–03.00. Nobelberget, Sickla Industriväg 6, Nacka. 

Livepodd

För tre månader sedan klev kulturjournalisterna Tommie Jönsson, Maja Åström och Johannes Klenell ner i Lundellbunkern. Poddcasten som under 68 avsnitt har avhandlat nationalskalden Ulf Lundells samtliga album. Snart släpps de äntligen ut i det fria och firar med ett direktsänt finalavsnitt, modererat av Annika Lantz. 

Den 2 mars kl 19.30. Södra Teatern, Mosebacke torg. 

Filmfestival

För 18:e året i rad ordnas CinemAfrica i Stockholm i helgen. Filmfestivalen bjuder i år på teman som ”The Land”, ”African Diaspora & Feminism” och ”Black Lives Matter”. Bland gästerna finns maliska mästerregissören Souleymane Cissé och Etiopiens mest kände skådespelare Debebe Eshetu. Öppningsfilm är kvinnoporträttet ”Ayanda” av sydafrikanska Sara Blecher, som också gästar festivalen. 

Den 25–28 februari. På bl a Zita, Bio Rio, Kulturhuset och Moderna Museet. 

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter