Krönika. Gustav Gelin.

2017-12-30 09:00

Tack för den här tiden!

Häromdagen gick jag igenom arkivet för ETC Stockholm till den årssammanfattning som finns ett par sidor fram i denna tidning. Det var med dubbla känslor av stolhet och vemod. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Prenumerera digitalt

Från

39 kr

Beställ här!

Beställ senast 26 september så får du en hel månad för bara 39 kronor. Avsluta när du vill.

Prenumerera på papper

Från

327 kr

Beställ här!

Få tidningen både på papper och digitalt. Betala per månad.

Stolthet över all fantastisk journalistik som vi har gjort. Alla avslöjanden, granskningar, reportage, nyheter, tankar och analyser som fått en plats i den här tidningen under de dryga åtta år som har gått sedan starten 2009.

Vemod över att detta är det allra sista numret.

För nu lägger vi ner. När du vaknar upp på nyårsdagen 2018 så har ETC Stockholm och alla de övriga tio lokala tidningar i ETC-familjen försvunnit.

ETC Stockholm har alltid varit en liten tidning. Men trots begränsade resurser har vi ändå ansträngt oss för att försöka göra relevant, berörande och viktig journalistik. Vi har haft ambitionen att fylla ett tomrum, att lyfta perspektiv som inte alltid hörs i det allt snabbare larmet av mediebrus som omger oss. Jag, alla mina föregående redaktörer, och alla hundratals frilansare, krönikörer och ledarskribenter har gjort avslöjanden, granskningar, analyser, debatter, reportage och lyft engagemang, personer eller företeelser som det sällan skrivs om i andra tidningar. Vi har kanske inte alltid lyckats perfekt, men vi har alltid gjort vårt bästa efter de förutsättningar som vi har haft.

Och jag har varit stolt över den här tidningen, över alla som har skrivit i den och åtminstone ibland över vad jag själv har skrivit också.

Men nu är det alltså slut.

Journalistiken kommer att fortsätta göras av alla duktiga kollegor på Dagens ETC, magasinet ETC och dagstidningen ETC Göteborg. Läs dem i stället nu när lokaltidningarna försvinner.

Det är valår nästa år och det är kanske viktigare än någonsin att röster från alla håll av samhällsdebatten får komma fram.

Stort tack för den här tiden.

 

 

Gustav Gelin 

Reporter på Dagens ETC.