Reportage.

2017-01-31 05:17
På en vårdavdelning på Karolinska sjukhuset i Huddinge finns 21 sängar, men bara bemanning för tio. ”Vi har fått signaler om tufft tryck och dålig arbetsmiljö från våra medlemmar under en längre period”, säger Gunilla George. Bild: Jonas Ekströmer/TT
På en vårdavdelning på Karolinska sjukhuset i Huddinge finns 21 sängar, men bara bemanning för tio. ”Vi har fått signaler om tufft tryck och dålig arbetsmiljö från våra medlemmar under en längre period”, säger Gunilla George.

Stockholms vård i kris: "Det är stopp i systemet"

Behövs investeringar i personalen

Enligt Stockholms läns landsting har akutsjukhusen varit i behov av fler vårdplatser, det vill säga mer bemanning, under hela hösten. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Gunilla George, vice ordförande för Vårdförbundet i Stockholm, ser så långt tillbaka som till 2012. Då började de vanligtvis så besvärliga situationerna runt sommarmånaderna att bli normalläge för hela året, till följd av neddragningar av vårdplatser.

– Vi har fått signaler om tufft tryck och dålig arbetsmiljö från våra medlemmar under en längre period. Många har valt bort landstinget för till exempel Norge, där man har lugnare arbetsmiljö och bättre lön. De som blir kvar måste därmed jobba ännu hårdare. Det som händer nu över jul och nyår är droppen som har fått bägaren att rinna över. 

Det råder egentligen inte brist på utbildade sjuksköterskor, menar Gunilla George. Problemet är snarare att styrande politiker gör ekonomiska felprioriteringar.  

– Det görs massvis med insatser – i byggnader. Karolinska, S:t Görans och Danderyd. Det byggs massor. Men för att vården i de här byggnaderna ska fungera så behövs investeringar i personalen, inte minst i bemanning, arbetsmiljö, kompetensutveckling och en god löneutveckling. Men sådana investeringar har vi inte sett, säger hon. 

Personallandstingsrådet Peter Carpelan (M) är ansvarig för sjukhuspersonalen i Stockholms län. Efter ett larm från personalen på Danderyds sjukhus gör han nu besök på samtliga akutsjukhus för att få en bild av situationen. 

Satsar på modernisering

Han tycker att man ska vara försiktig med ordet "kris" och menar att den pressade situationen beror på ett högt patienttryck under hösten samt jul- och nyårshelgen, i kombination med brist på sjuksköterskor och semesterdagar. 

– Det är oroväckande att sjuksköterskor är beredda att säga upp sig på grund av arbetsmiljön och den ansträngda situationen, säger han. 

Carpelan menar att de satsar på såväl moderniseringar av sjukhusen som en god arbetsmiljö. 

– Vi måste klara av båda delarna. Just nu pågår Arbetsmiljölyftet som ska uppmuntra medarbetare till att ta initiativ till exempelvis nya arbetstidsmodeller. Dessutom lanseras snart en ny närakutstruktur som ska avlasta akutsjukhusen. 

Stora felprioriteringar

Oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) kallar situationen för oacceptabel. 

– Många är oroliga för att patientsäkerheten kan äventyras. Vården sliter hårt för att säkerställa att det inte ska ske, men konsekvensen blir att personalen anstränger sig till det yttersta och inte får tid till återhämtning. Alliansen har gjort stora felprioriteringar i sitt snart tio år långa landstingsstyre nu, säger hon.  

Hon välkomnar dock att Moderaterna, efter att tidigare ha avskaffat närakuterna, har insett att behovet finns, men påpekar samtidigt att det drar ut på tiden, eftersom de vill privatisera och genomföra långdragna upphandlingar. 

– Vi vill ha landstingsdrivna närakuter, vilket gör både personalförsörjningen och samarbetet kring patienten smidigare. Dessutom förespråkar vi en arbetstidsmodell som ger personalen mer inflytande över schemat och mer tid för återhämtning, säger Erika Ullberg. 

Läs vidare på nästa sida: Vårdkrisen