Nyheter.

2014-06-27 06:00

”Regeringen måste ta hand om Slussen”

Hallå där, Khashayar Farmanbar (S) oppositionsråd i Nacka som tillsammans med S i Värmdö kräver ett så kallat planföreläggande från regeringen i Slussenfrågan. 

Vad innebär det?

– Det innebär att staten tar över planprocessen för Slussen. Det finns en lag som säger att om kommuner inte kan komma överens och det finns ett stort allmänintresse – då kan regeringen gå in och ta över. Nu när bussterminalen i Katarinaberget har stoppats har projektet kraschlandat. Men Stockholms stad börjar riva ändå, fast det inte ens finns en lösning för busstrafiken under tiden. 

Varför är Slussen en så viktig fråga för er?

– Väldigt många Nacka- och Värmdöbor pendlar varje dag till Stockholm, med buss och Saltsjöbanan. Varje dag sker över 100 000 omstigningar där. 

– Det viktigaste för oss är att det finns en fungerande bussterminal både under ombyggnadstiden och efteråt. Tillsammans med alla andra partier i Nacka har vi föreslagit för Stockholms stad att vi ska sitta ner och prata om det här. Men de har inte ens velat träffa oss. 

Hur tycker ni att det borde vara?

– Personligen tycker jag att bussterminalen ligger bra där den är i dag, nära tunnelbanan. Man måste se till att det går lätt för alla 140 000 Nacka- och Värmdöbor att ta sig till andra delar av Stockholmsregionen.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter