Nyheter.

2014-10-10 06:00

"Normalt sett ska ­chefen ­anmäla”

Socialförvaltningen i Stockholms stad menar att det är stödboendets chef som ansvarar för att skador i lokalerna rapporteras in. Om slitaget faller utanför hyresvärdens normalunderhåll går kommunen in och betalar. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Leif Fransson, administrativ chef på socialförvaltningen i Stockholms stad, blev uppmärksammad på situationen vid Bandhagshemmet i Aspudden via medierna. Enligt honom ansvarar chefen vid stödboendet för att skador och reparationsbehov rapporteras till hyresvärden.

– Det är inte meningen att det ska se ut så här. Normalt sett ska chefen anmäla om något är trasigt på boendet, exempelvis ett handfat. Jag vet inte riktigt varför man inte har hanterat det i det här fallet, men vi på kommunen har upprättat en felanmälan efter att ha sett bilderna. 

– Att det är dåligt städat måste enheten där göra någonting åt.

Kommunen har budget

Han säger att det är hårt slitage på många av stödboendena i staden, men att kommunen har en tillräcklig budget för att täcka skador.

– Det är inte toppfräscha lokaler. Men socialförvaltningen har en miljon om året att lägga på reparationer, vilket räcker. Ibland tycker hyresvärdarna att det slits ovanligt mycket, och om inte de vill betala så står vi för det helt enkelt. Det ska inte behöva vara trasig inredning på rummen, säger Leif Fransson.