Nyheter.

2017-03-10 08:00
Kehlani. Bild: Press
Kehlani.

Det händer i veckan i Stockholm

ETC Stockholm guidar till veckans arrangemang inom kultur och nöje.

Film

Den 17 mars är det premiär för Aki Kaurismäkis nya långfilm ”Ljus i natten”. Som en uppvärmning inför det visar Zita fem av finländarens gamla filmer: Mannen utan minne, Leningrad Cowboys Go America, Flickan från tändsticksfabriken, Moln på drift och Mannen från Le Havre. 

Den 10–12 mars. Zita Folkets bio, Birger Jarlsgatan 37. 

Avslutningsfest

Projektet Fatta Man lägger ner efter tre år av kamp för att förändra synen och normerna kring män och sexuellt våld. Stor avslutningsfest med bland andra Parham, Cleo, Adam Tensta, Lilla Namo och Mash Up International. Dessutom poesi med Daniel Boyacioglu, Fille och Ortens bästa poet-vinnaren Liban. 

Den 10 mars, kl 19–03. Debaser, Hornstull strand 4. 

Klubb

Under Bron fortsätter med högklassiga bokningar för alla som verkligen älskar techno och house av den lite mer underjordiska skolan. I kväll fredag kommer tyska technoikonen Roman Flügel, som har tillhört toppskiktet inom den elektroniska musikens alla undergenrer sedan tidigt 90-tal. Dessutom spelar blanda andra amerikanska Abdu Ali och svenskar som Nadja Chatti och Rasuul. 

Den 10 mars, kl 17–05. Under Bron, Hammarby slussväg 2. 

Konsert

Amerikanska Kehlani är en av de senaste årens mest hyllade nya r’n’b-stjärnor. Nu kommer hon till Stockholm
för första gången för en konsert på Nalen med sitt efterlängtade debutalbum ”Sweetsexysavage” i bagaget. 

Den 11 mars, kl 19. Nalen, Regeringsgatan 74. 

Film och fest

Nu visar även Cyklopen den nya dokumentärfilmen ”The Antifascists” (Antifascisterna), som skildrar den levande antifascistiska rörelsen och synen på radikal politisk organisering mot högerextrema. Efter filmvisningen blir det Klubb Klasskrig och livespelning med Max Perkele. 

Den 11 mars, kl 19. Cyklopen, Magelungsvägen 170. 

Seminarium

Filmkollektivet Noncitizen bjuder in till ett möte om aktivism och filmskapande. På mötet utforskas nya idéer och vägar för att skapa nya plattformar för konst och aktivism. En del av Tempo Dokumentärfestival. 

Den 12 mars, 17. Bistro Barbro, Hornstulls strand 13.