Debatt. .

2017-02-09 07:26
”Att vara en framgångsrik idrottskommun innebär att vi måste våga satsa på de sporter som ännu inte är fullt så etablerade.” Bild: Johan Nilsson/TT
”Att vara en framgångsrik idrottskommun innebär att vi måste våga satsa på de sporter som ännu inte är fullt så etablerade.”

Varför vill Moderaterna stoppa rollerderbyhallen?

Hälsoklyftorna i Stockholm är stora, en kvinna i Rågsved lever i snitt sju år kortare än en kvinna på Östermalm. Redan i tidig ålder syns betydande skillnader i fysiskt aktivitet. Att investera i barn och ungdomars fritid och hälsa är viktigt för att minska skillnaderna. Rollerderby är en växande sport som främst utövas av tjejer och kvinnor.

Socialdemokraterna och övriga partier i majoriteten i Stockholms stadshus har sett till att Stockholm kommer få sin första rollerderby-hall. 2011 blev rollerderbyn medlem i Svenska riksidrottsförbundet och vi har sett att intresset för sporten har blivit allt större i Stockholm de senaste åren. Det känns därför väldigt roligt att vi nu går vidare med detta, inriktningsbeslut fattades i tisdags (31/1-2017). Vi har arbetat hårt för att få till en hall i Stockholm och nu blir det äntligen verklighet.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Detta hade inte varit möjligt om det varit en högermajoritet i Stadshuset. När idrottsnämnden behandlade frågan tyckte Moderaterna och alla andra högerpartier att kostnaden, knappt 25 miljoner, var för hög samt att det var för få utövare i staden. Socialdemokraterna är av en helt annan uppfattning och ser hur efterfrågan ökat samt förstår att med bättre förutsättningar att bedriva sporten kommer allt fler hitta till den.

Vi ska ha ett rikt och varierat idrottsliv i Stockholm. Att vara en framgångsrik idrottskommun innebär att vi måste våga satsa på de sporter som ännu inte är fullt så etablerade, detta för att få en mångfald och tillgodose de önskemål som finns i staden. Rollerderbyn utövas dessutom främst av kvinnor och de har under en längre tid efterfrågat bättre träningsytor för att kunna utveckla sporten. Vi strävar alltid efter att ha en jämställd investeringsbudget och det är även av den anledningen en viktig satsning från den socialdemokratiskt ledda majoriteten.

Alexander Lindholm (S) & Johan Kovaniemi (S) 
Alexander Lindholm (S), idrottsnämnden, boende Bandhagen. Johan Kovaniemi (S), idrottsnämnden, boende Högdalen.